Inga produkter i varukorgen.

Om oss

SVENSKA TERMOINSTRUMENT AB

Vi på Svenska Termoinstrument säljer professionella mätinstrument för temperatur, fukt, tryck och meteorologi inom VVS och industri.

Svenska Termoinstrument har sedan drygt 50 år representerat Adolf Thies GmbH & Co KG som är en av världen främsta tillverkare av meteorologiutrustning. Thies produktprogram täcker in hela meteorologiområdet och kännetecknas av sin höga kvalitet och driftsäkerhet. Några exempel på dessa produkter är vindriktnings- och vindhastighetsgivare, temperatur och fuktgivare, regnmätare, nederbördsgivare, uv- och luxgivare, barometrar med mera. Därtill kan vi erbjuda ett stort urval av displayer.

I samarbete med vår huvudman Lufft GmbH I Tyskland kan vi bland annat erbjuda en helt nyutkommen serie dataloggers ”Opus20” som har senaste teknik med möjlighet till LAN-anslutning vilket gör installationen väldigt enkel, även över långa avstånd.

Opus 20 serien består av en mängd olika modeller med interna eller externa givare för registrering av luftfuktighet, temperatur, tryck och CO2 för klimatövervakning och kontroll i ex.vis byggnader, luftkonditioneringsaggregat, laboratorium, renrum, lager och museer.

Ytterligare en nyhet från Lufft är WS-serien som är en ny generation väderstationer med Modbus utgång (ASCII/RTU) som standard. Då respektive typ av väderstation endast består av en enhet och är utrustade med radar och ultraljudsteknik, d.v.s inga rörliga delar, innebär det minimalt slitage och underhåll samt en snabb och enkel installation. Exempel på givare är WS-501 med parametrarna vindhastighet, vindriktning, lufttryck, solstrålning, luftfuktighet och temperatur.

Greisinger Electronic GmbH är ytterligare en tysk leverantör med ett stort urval av stationära samt handburna instrument inom temperatur, luftfuktighet, tryck och flöde. Greisinger erbjuder även kundanpassade produkter såsom temperaturgivare (Termoelement, PT100, PT1000) i alla tänkbara dimensioner och utföranden. Exempel på övriga produkter är vattenlarm, vattennivå tryckgivare, fuktindikatorer med ställbart mätdjup,displayer med reläutgång och transmittrar (CO2, CO, O2, PH, konduktivitet, flöde).

Schiltknecht är vår Schweiziska leverantör som har specialiserat sig på precisionsinstrument inom tryck och flöde. Dessa instrument är både stationära samt handburna och är utrustade med en analog signalutgång.