MOP301-fuktgivare mäter noggrant vattenaktivitet (aw) och temperatur i hydraulik och isoleringsolja. Utgång RS485 med Modbus RTU

Olje fuktgivare MOP

Olje fuktgivare MOP
Pris: Offert
Artnr: MOP301
EAN: -
Lager: Beställningsvara

Olje fuktgivare MOP

MOP 301 mäter aw, temperatur och beräknar ppm över -40 -120ºC och upp till 20 bar. Den har Modbus RTU. Givaren finns i längder 200 och 400 mm och kan sättas in till önskat djup med hjälp av en glidmontering.

 

Den kan installeras permanent på en plats eller flyttas mellan platser om det behövs. En kulventil som tillval möjliggör installation och borttagning utan processavbrott.

 

Att mäta fukten i olja är viktigt för att många processer ska fungera smidigt. Närvaron av fri fukt kan orsaka korrosion, oxidation eller syrabildning, vilket kan leda till partikelförorening och minskad livslängd på utrustningen eller äventyrad drift.

Fri fukt minskar också kompressibiliteten, isolerings- och kylningsegenskaperna hos olja som påverkar prestandan och potentiellt säkerheten för hydraulik-, transformator- och släckningsprocesser.

Oljefuktighetsgivare som används i MOP301 kännetecknas av särskilt god långsiktig stabilitet och motståndskraft mot föroreningar. De är grunden för den höga noggrannheten och tillförlitligheten hos fukt- och temperaturmätningen.

 

Övervakning av

transformator olja

smörjolja

hydraulolja

dieselbränsle

 

Hög mätnoggrannhet och brett temperturområde

Lämplig för transformator, smörjning och hydraulolja

Processanslutning med ISO- eller NPT-glidmontering

Tryck tätt upp till 20 bar med valfri kulvalv

Beräkning av vattenhalt x [ppm]

Rostfritt stålhölje och filterlock med IP66-klassning

RS485 med Modbus RTU

Redigerbart Modbus-kartområde

Gjuten M12x1-kontakt

Oljebeständig kabel

 

Mätområde:   0...1 aw,  -40...120 °C

Noggrannhet   ±0,02 aw, ±0,15 °C

 

.