De uppmätta värdena är tillgängliga på RS485-gränssnittet med Modbus RTU-protokoll.

Fukt/Temperaturgivare Modbus

Fukt/Temperaturgivare Modbus
Pris: Offert
Artnr: HTP501
EAN: -
Lager: Beställningsvara

Fukt/Temperaturgivare Modbus

Digital fuktighets- och temperaturgivare

 

 

Sigma 05 - Modulär sensorplattform

HTP501 är kompatibel med Sigma 05-värdenheten på E+E Modular Sensor Platform. Tillsammans blir de en mångsidig, plug-and-play fukt- och temperatursensor med utbytbar sond, analoga utgångar och valfri display. Förutom HTP501 rymmer Sigma 05 även andra E+E intelligenta avkänningssonder.

 

Den digitala fukt- och temperaturproben HTP501 är konstruerad för användning i torkkammare och andra krävande industriella applikationer. Sonden i rostfritt stål erbjuder utmärkt mätnoggrannhet och kan användas i temperaturer från -40 till 120 ° C (-40 till 248 ° F). De uppmätta värdena är tillgängliga på RS485-gränssnittet med Modbus RTU-protokoll.

 

Hög mätnoggrannhet, enkel dataintegration

HTP501 mäter den relativa luftfuktigheten och temperaturen i ett arbetsområde på -40 till 120 ° C (-40 till 248 ° F). Det högkvalitativa E+E-fuktavkänningselementet, temperaturkompensation och konfigurerbar tryckkompensation säkerställer utmärkt mätnoggrannhet. Förutom de uppmätta fuktighets- och temperaturvärdena beräknar avkänningssonden ytterligare fuktighetsrelaterade fysiska kvantiteter såsom daggpunktstemperatur, absolut fuktighet eller blandningsförhållande. Mätdata finns tillgängliga på RS485-gränssnittet och kan enkelt integreras i processtyrning med Modbus RTU-protokollet.

 

Optimerad för tuffa miljöförhållanden

Sonden har ett robust IP66-hölje i rostfritt stål, en högtemperaturkabel med gjuten M12-kontakt och ett urval av olika filterlock. Elektroniken är väl skyddad inuti sonden och därför säker från kondens och korrosion. Den egenutvecklade E+E-beläggningen skyddar fuktavkänningselementet och dess ledningar mot damm och frätande avlagringar, vilket garanterar utmärkt mätprestanda och långsiktig stabilitet under svåra förhållanden. Ett valfritt sensorledarskydd hjälper till att avsevärt förlänga livslängden för avkänningselementet i särskilt aggressiva miljöer.

 

Flexibel och utdragbar

Två sondlängder (200 mm och 400 mm) och tre olika kabellängder ger användaren en enorm flexibilitet vid installation av HTP501. Den kostnadsfria PCS10-konfigurationsprogramvaran underlättar installationen och stöder individuell konfiguration av sonden. HTP501 är kompatibel med Sigma 05 sensorhubb från E+E Elektronik. Den digitala avkänningssonden kan anslutas till värdenheten baserat på plug-and-play-principen och därmed utvidgas till en sensorenhet med display och analoga utgångar.

 

 

Teknisk DataHTP501
Mätområde 0...100%RH, -40...+120°C
Noggrannhet +/- 2% RH, 0,2°C
Probe Stainless steel
Utgång RS485 Modbus-RTU
Kontakt HFS 125XL
Givare kapacitiv / Pt 1000
Spänning 8 till 35VDC
Kabel 2 m, 5 m, 10 m
Mått 100 x 80 x 50 mm
Mått givare dia 12 mm L= 200 mm  /400 mm

.