Mätning med globgivare används för att mäta strålningstemperatur. Givaren består av svart glob med en givare typ K

Globgivare

Globgivare
Pris: 2 850,00 kr
Artnr: 80540G
EAN: -
Lager: Beställningsvara

Globgivare

Mätning med globtermometer används för att mäta strålningstemperatur. Givaren består av svart glob med en givare typ K. som kopplas till digitaltermomer 1160 eller liknade instrument för termoelement typ-K.

 

Globtermometern:
En vanlig metod att mäta strålningsbidraget vid klimatmätning är att avända globtermometern. Instrumentet är enkelt och praktiskt värdefullt för att få ett fysiologiskt tillräckligt mått på den kombinerade effekten avlufttemperatur och strålningsvärme. Globtermometern är konstruerad så att en givare är insatt i ett luftfyllt svartmålat klot. För att bedömma olägenhet för människors hälsa är denna mätmetod tillräcklig. Den temperatur som uppmäts med globtermometern kallas för globtemperatur och motsvarar närmast den operativa temperaturen.

 

Teknisk DataGlobgivare 80540
Mätsystem Termoelement typ K
Mätområde -20...+250°C
Globdiameter 80mm
Kapsling metall
Anslutningskabel 1 meter med termoelementskontakt

Tillbehör

 • MTM Temperaturlogger 3 kanaler

  MTM Temperaturlogger 3 kanaler

  Temperaturlogger med tre kanaler för termoelement typ. K-givare med stor och tydlig display för avläsning av mätvärden. Mätdata lagras på SD-kort.
  1 280,00 kr
 • 3230 Digitaltermometer 2-kanal diff.mätning

  3230 Digitaltermometer 2-kanal diff.mätning

  Den snabba och flexibla temperaturmätaren typ K är ett utmärkt hjälpmedel för krävande mätningar inom industri, VVS, livsmedelhantering m.m. Mäter enkelt upp differenstemperaturen på tillopp och retur på värmeradiatorer och element mm. Mätaren är avsedd för 5 olika termoelement vilket gör den användbar inom temperaturområdet -200..+1700°C.
  2 360,00 kr