RL4106-enheten är en del av 4000-serien för avancerade temperatur- och fuktighetsradiosändare. De tillåter trådlös övervakning av ett visst område, med alarmavisering i realtid och historisk analys av data.

RL4106 Radiogivare för fukt och temperatur

Tillverkare: Hanwell

RL4106 Radiogivare för fukt och temperatur
Pris: Offert
Artnr: RL4106
EAN: -
Lager: Beställningsvara

RL4106 Radiogivare för fukt och temperatur

RL4106-enheten är en del av 4000-serien för avancerade temperatur- och fuktighetsradiosändare. De tillåter trådlös övervakning av ett visst område, med alarmavisering i realtid och historisk analys av data. Varje rl4101-enhet läser av sina inbyggda sensorer och tillhandahåller pålitlig information om miljötillståndet. Dessa data är sänt, med användarbestämda intervall, till Radiologg systemet där det lagras för analys.

RL4106:an har två sensorer som standard: en precisionsrik temperaturavkännare och en högkvalitativ fuktighetsavkännare. Dessa sensorer kan bli monterade internt till sändarenheten, externt på behållaren eller fjärrstyrt på en sond. En ytterligare yttemperaturavkännare kan bli tillagd för att kontrollera daggpunktsmarginalerna. Dessa sensorer kan bli kalibrerade av användaren.

Sändarens ID-nummer och sändningskvoten i rl4106:an ställs in med ett enkelt mjukvaruprogram (fri nedladdning) och en USB-kabel. Varje enhet har en LCD-skärm som samtidigt visar de allra senaste mätningarna och den förväntade batteritiden.

RL4106:an drivs av ett 3,6V AA Litiumbatteri, som kan sättas i av användaren. Batteritiden är beroende av den satta sändningskvoten.

En indikator på LCD-skärmen kommer varna när batterinivån är låg, och rl4106:an sparar information om när batteriet senast var laddat.

Den formade lådan tillåter enkel tillgång till batteriet och USB-ingången, och har även skåror som gör att den passar att sätta upp på säkra väggkonsoler, och en enkel frontpanel för att kunna dölja LCD-skärmen, om en något mer diskret mätning på offentliga platser står att önska.

RL4000-serien har blivit designad för att följa RoHS- och WEEE EU-direktiven, och innehar CE-märkning.

Teknisk Datarl4106
Mätområde -15...65°C
Noggrannhet temperatur: ± 0,2°C - fukt: +/- 3 %
Upplösning 0,1ºC
Radio 3 km över öppen mark
Radio Frekvens 434.075 MHz
Drivspänning 3,6 V AA Lithium batteri
Mått/Vikt 110 x 80 x 35 mm, 200 gram

Tillbehör

 • CR2 Basstation

  CR2 Basstation

  Med Hanwells CR2 Basstation kan du ta emot signaler från Hanwells radio- och trådkopplade sändare.
  Offert
 • RL5406 Klimagivare  CO2, Temperatur, Fukt

  RL5406 Klimagivare CO2, Temperatur, Fukt

  Trådlösmätning av CO2, temperatur och luftfuktighet. Radioöverföringen har en räckvidd på 3000 m över öppen mark. Vid svåråtkomliga utrymmen med svag radiomottagning kan en förstärkare sättas in.
  Offert
 • Trådlösmätning SR2

  Trådlösmätning SR2

  Hanwell klimatmätningsstation är ett trådlöst system för kontinuerlig övervakning av bl.a. temperatur, luftfuktighet, lux och uv. Det går att ansluta upp till 253 givare till respektive huvudenhet. Ingen som helst kabeldragning är nödvändig.
  Offert