Med Hanwells ml4703 kan konservatorn mäta nivån av Lux samt UV-innehållet i ljus som faller på föremål. Det är känt att en utav de största orsakerna till skador på konstverk, fina möbler, mattor, tapeter och museiföremål är ljus som faller på föremålen.

ml4703 Lux/UV radiosändare

Tillverkare: Hanwell

ml4703 Lux/UV radiosändare
Pris: Offert
Artnr: ML4703
EAN: -
Lager: Beställningsvara

ml4703 Lux/UV radiosändare

Det är känt att en utav de största orsakerna till skador på konstverk, fina möbler, mattor, tapeter och museiföremål är ljus som faller på föremålen.

Hanwell tillhandahåller en rad instrument som gör det möjligt för konservatorn att mäta nivån av lux och UV-innehållet i ljus.

ml4703:ans radiosändare för Lux & UV är en del av 4000-spannet för avancerade dataloggers, som tillåter övervakning av ett område, med historisk analys av data.

Den mest skadliga delen av ljuset är dess Ultravioletta (UV) innehåll. Hanwell tillhandahåller en rad instrument som gör det möjligt för konservatorn att mäta nivån av lux och UV-innehållet i ljus. Mätningarna kan göras på proportionerna av rådande UV-nivån (µW/Lumen), den totala mängden UV (mW/M2), och mängden synligt ljus (Lux).

Lux mäts i ett omfång om 10 to 5000 lux. Detta är generellt tillräckligt för konserveringsmiljöer, där lux över 600 vanligtvis inte är önskat, men högre omfång kan fås mot beställning. UV-omfånget är 20 till 2000 µW/Lumen.

Varje sändare i 4000-serien har tillräckligt med internt minne för att lagra upp till 100’00 mätningar och utför kontinuerligt mätningar. När ett föremål som övervakas av en radiosändare från 4000-serien lånas ut, kan radiosändaren följa med på resan. När föremålet kommer hem igen, kan 4000-serien bli nedladdad via den snabba USB-porten, rakt in i datorns mjukvara (version 8,3 eller senare, enbart). Dess data för miljön då föremålet var borta läggs till i sändarens data och tillhandahåller en ständig logg för föremålet.

Det formade etuiet tillåter enkel åtkomst till batteriet och USB-porten, och har skåror för att kunna fästas på säkra väggpaneler.

ml4000-serien har blivit designad för att följa RoHS- och WEEE EU-direktiven, och innehar CE-märkning.

Teknisk DataMl4703
Mätområde -20...60°C
Noggrannhet ± 1 % i sensorn
Fuktighetsmätningsområde 0...100 %
Radio 3 km över öppen mark
Radio Frekvens 434.075 MHz
Drivspänning 3,6 V AA Lithium batteri
Mått/Vikt 110 x 80 x 35 mm, 200 gram

Produkter

 • CR2 Basstation

  CR2 Basstation

  Med Hanwells CR2 Basstation kan du ta emot signaler från Hanwells radio- och trådkopplade sändare.
  Offert
 • Trådlösmätning SR2

  Trådlösmätning SR2

  Hanwell klimatmätningsstation är ett trådlöst system för kontinuerlig övervakning av bl.a. temperatur, luftfuktighet, lux och uv. Det går att ansluta upp till 253 givare till respektive huvudenhet. Ingen som helst kabeldragning är nödvändig.
  Offert