Hanwells ml4701 Lux-sändare är en del av 4000-spannet för avancerade radiosändare, som tillåter trådlös övervakning av ett område, med alarmnotifikation i realtid och historisk analys av data.

ML4701 Lux Radiosändare

Tillverkare: Hanwell

ML4701 Lux Radiosändare
Pris: Offert
Artnr: ML4701
EAN: -
Lager: Beställningsvara

ML4701 Lux Radiosändare

Hanwell tillhandahåller en rad instrument som gör det möjligt för konservatorn att mäta nivån av lux och UV-innehållet i ljus.

Hanwells ml4701 Lux-sändare är en del av 4000-spannet för avancerade radiosändare, som tillåter trådlös övervakning av ett område, med alarmnotifikation i realtid och historisk analys av data.

Dessa instrument förser konservatorn med den nödvändiga informationen för att kunna bevara dess värdefulla utställningsföremål. Genom att använda beprövad teknologi från Hanwell, kan man mäta hur mycket synligt ljus (Lux) som faller på ett föremål. Områden som tidigare skulle ha behövt dyrt och skrymmande kablage, kan nu bli övervakat med radiosensorer.

Hanwells Lux-radiosensorer för telemetri mäter lux i ett omfång om 10 to 5000 lux. Detta är generellt tillräckligt för konserveringsmiljöer, där lux över 600 vanligtvis inte är önskat, men högre omfång kan fås mot beställning. Sensorerna är kalibrerade mot en referensljusmätare.

ml4701:an drivs av ett ensamt batteri, som kan bli utbytt av användaren, utan att ta isär apparaten.

Varje sändare i 4000-serien har tillräckligt med internt minne för att lagra upp till 100’00 mätningar och utför kontinuerligt mätningar. När ett föremål som övervakas av en radiosändare från 4000-serien lånas ut, kan radiosändaren följa med på resan. När föremålet kommer hem igen, kan 4000-serien bli nedladdad via den snabba USB-porten, rakt in i datorns mjukvara (version 8,3 eller senare, enbart). Dess data för miljön då föremålet var borta läggs till i sändarens data och tillhandahåller en ständig logg för föremålet.

Det formade etuiet tillåter enkel åtkomst till batteriet och USB-porten, och har skåror för att kunna fästas på säkra väggpaneler.

ml4000-serien har blivit designad för att följa RoHS- och WEEE EU-direktiven, och innehar CE-märkning.

Teknisk Datarl4701
Mätområde -20...60°C
Noggrannhet ± 1 % i sensorn
Fuktighetsmätningsområde 0...100 %
Radio 3 km över öppen mark
Radio Frekvens 434.075 MHz
Drivspänning 3,6 V AA Lithium batteri
Mått/Vikt 110 x 80 x 35 mm, 200 gram

Tillbehör

 • CR2 Basstation

  CR2 Basstation

  Med Hanwells CR2 Basstation kan du ta emot signaler från Hanwells radio- och trådkopplade sändare.
  Offert
 • Trådlösmätning SR2

  Trådlösmätning SR2

  Hanwell klimatmätningsstation är ett trådlöst system för kontinuerlig övervakning av bl.a. temperatur, luftfuktighet, lux och uv. Det går att ansluta upp till 253 givare till respektive huvudenhet. Ingen som helst kabeldragning är nödvändig.
  Offert