Lux och uvmätare med loggerfunktion. ULM kan också användas som en fristående Lux och UV datalogger, med 8k on-board minne. Fullt utrustad pc-programvara medföljer. Enkel åtkomst till alla funktioner ges genom en on screen-meny.

ULM Lux / UV-mätare

ULM Lux / UV-mätare
Pris: Offert
Artnr: ULM
EAN: -
Lager: Beställningsvara

ULM Lux / UV-mätare

Lux och uvmätare med loggerfunktion. ULM är ett handhållet instrument för att mäta Lux och UV och visa avläsningar (inklusive beräknad kumulativ exponering i förekommande fall) på ett lättförståeligt format. Temperatur och fuktighet mätning finns som tillval. ULM kan också användas som en fristående Lux och UV datalogger, med 8k on-board minne. Fullt utrustad pc-programvara medföljer. Enkel åtkomst till alla funktioner ges genom en on screen-meny.

ULM har interna skalning inom intervallen 10 till 20.000 Lux och 10 till 1.000 ?W / Lumen. I normalt driftläge visar den ljusnivåer på sin  LCD-display som Lux, ?W / Lumen och mW/m2. Lux detekteras med en fotometriska diod och UV med UV-förstärkt kisel fotodiod försedd med ett hårt UV-filter material som ger ett svar över intervallet 250 till 400nm. Sensorerna är monterade bredvid varandra, med cosinus-korrigering av både Lux och UV.

Loggade data kan laddas ned och lagras på en dator med hjälp fullutrustat baserade Windows-programvara med hjälp av RS232 seriell kommunikation. Programvaran tillåter användaren att skapa ett diagram som visar mätningar.

Programvaran kan också snabbt skapa rapporter som visar högsta, lägsta och kumulativa Lux och UV-nivåer över en tidsperiod. Data från upp till tre andra Hanwell sensor enheter kan blandas för att möjliggöra snabb jämförelse. Mjukvaran är kompatibel med andra Hanwell övervakningssystem, så att data från olika Hanwell produkter att jämföras. Data kan också exporteras i ett ASCII-format till andra Windows-program som Excel.

Teknisk DataULM
Mätområde 10 till 20000 lux  / 10 till 1,000 uW/Lumen
Minne 8k EEPROM  1984 records
Drivspänning 9 V  batteri
Sensor mått diameter 33 mm
Noggrannhet ± 1%
Mjukvara Serial kabel med Windows XP
Mått/Vikt 170 x 85 x 35 mm   400 gram