Fuktmätare för vattenaktivitet i livsmedel aw-värde. Bra för mätning av livsmedel som smör, frukt, korv, svamp, och andra livsmedel som kräver kontroll av aw-värdet.

aw-mätare

aw-mätare
Pris: Offert
Artnr: 12005
EAN: -
Lager: Beställningsvara

aw-mätare

Bärbart laboratorieinstrument för bestämning av vattenaktivitet (aw-värde) hos livsmedel med datalogfunktion.

Lämplig för mätning av material som smör, fruktblandning, kryddor, granulat, svamp, xylit, mjöl, kex eller korv samt alla andra livsmedelstyper som kräver en kontroll av vattenaktivitetsvärdet.

 

 

  • Mätområde 0,03 till 0,98 aktivitet av vatten
  • Upplösning 0,001 aw
  • Kalibrering 0,10 till 0,80 +/- 0,01 aktivitet av vatten
  • Kalibrering 0,00 till 0,10 och 0,80 till 0,98 +/- 0,04 aw (vid 25 °C)
  • Temperaturområde 0 till + 50 °C, kalibrering +/- 0,5 °C (vid 25 °C)
  • Mätområde för relativ luftfuktighet 0 till 100% rh, upplösning: 0,1% rh
  • Temperaturen kan ställas in på ° C eller ° F efter behov
  • Daggpunkt -55 ° C till + 60 ° C, upplösning 0.1 ° C, -67 ° F till 140 ° F
  • Absolut luftfuktighet 0 till 130 g/m³, upplösning 0,1 g/m³
  • Jämviktsfukthalt 2% till 30%, upplösning 0,1%
  • Jämviktsfukthalt syntetiskt granulat upplösning 0,01 %
  • Användarprogrammerbara karakteristiska kurvor för beräkning av jämviktsfukthalt
  • Online-funktion, Hold-funktion, manuellt dataminne
  • Automatisk datalogg för upp till 10 000 loggar med mätpunktsrapport
  • Leverantörshantering
  • Menyspråk: engelska, tyska, italienska, franska, spanska, ryska och många andra på begäran
  • leveransomfång: humimeter RH2 med gummiskyddsskydd och batterier
  • Tillval: humimeter USB-datagränssnittsmodul med LogMemorizer som mäter datainspelning och analysprogramvara på USB-flashenhet inkl. USB-kabel för PC och skrivare

 

Dina fördelar

  • Relativ luftfuktighet, absolut luftfuktighet, daggpunkt, jämviktsfukthalt, aw-värde
  • Lång stabil fuktighetssensor
  • Enkel datalagring vid den bärbara fuktmätaren
  • Analys på datorn och skrivaren tillgänglig
  • Optimal dokumentation av din kvalitet

 

Vattenaktiviteten hos produkter, särskilt av mat, indikerar mängden obundet vatten i ett material. Denna kvalitetsfaktor, även kallad aw-värde, beror på vattenångtrycket i materialet, på den aktuella temperaturen och på vattenångtrycket i omgivningen.

Humimetern RH2 vattenaktivitetsmätare möjliggör snabb och enkel bestämning av vattenaktiviteten. På grund av den stora provvolymen i mätkammaren för vattenaktivitet kan dessutom högre mängder mätas på kort tid. Detta möjliggör ett högre antal tagna slumpmässiga prover.

Den enkla hanteringen garanterar en kostnadsbesparande och felfri process för att mäta aktiviteten i matens vattenvärde. Fyll bara materialet i aktiviteten hos vattenmätningskammaren och stäng den.

Efter en lämplig konditioneringstid (tidsperiod tills ett konstant klimat i kammaren uppnås = fuktjämvikt) kan vattenaktiviteten direkt avläsas från displayen på humimetern RH2 vattenaktivitetsmätare.

Tidsperioden tills fuktjämvikten når beror starkt på materialet som ska mätas såväl som på temperaturen. Hygroskopiska material som cornflakes assimileras på betydligt kortare tid än hela majskorn. I detta sammanhang är det viktigt att proverna har samma temperatur som mätinstrumentet resp. mätkammaren – höga temperaturskillnader leder till en längre konditioneringstid.

Denna konditioneringstid beroende på materialet är ett fysiskt fenomen och kan inte förkortas artificiellt.

I allmänhet varierar konditioneringstiden från 5 minuter till ungefär en timme.

Fuktjämvikten uppnås när det visade mätvärdet inte längre ändras under en period av flera minuter (t.ex. 10 minuter, förändringar mindre än 0,002 aw).