WiFi-Datalogger 160 IAQ för övervakning av temperatur, luftfuktighet, CO2 och atmosfärstryck

WiFi-datalogger för luftkvalitet

WiFi-datalogger för luftkvalitet
Pris: 6 366,00 kr
Artnr: 0572.2014
EAN: -
Lager: Finns i lager

WiFi-datalogger för luftkvalitet

Levereras med: WiFi-dataloggern testo 160 IAQ, gratis molntjänst (Basic), batterier (4 st. AA), USB-nätaggregat, väggfäste inkl upplåsningsverktyg och dubbelhäftande tejp, streckkodsdekal (QR), kalibreringsprotokoll, kortfattad bruksanvisning.

Med dessa WiFi-dataloggrar kan du helt automatiskt övervaka omgivningsklimatet på ett diskret sätt var du än befinner dig, tack vare en lättanvänd och kostnadsfri molntjänst.

 • -10 ... +50 °C
 • 0 ... 100 %RH
 • 0 ... 5 000 ppm CO2
 • 600 ... 1 100 mbar
 • Internt dataminne för 40 000 mätvärden
 • Smälter in diskret i omgivningen tack vare dekorkåpa (tillval)
 • Trådlös utläsning och övervakning via WiFi-nätverk
 • Dubbel säkerhet - mätdata lagras både i loggern och molntjänsten
 • Enkelhet - ingen programvara behöver installeras
  Allt som behövs är en internetuppkoppling samt ett WiFi-nätverk
 • Pålitliga larm - överskridna gränsvärden rapporteras omedelbart via
  E-post eller (som tillval) SMS.

Inomhusluftkvalitet har ett stort inflytande på människors hälsa och välbefinnande. Dålig inomhusluft kan leda till trötthet och brist på koncentration. Med WiFi-dataloggern testo 160 IAQ kan du övervaka inomhusluftens kvalitet på ett tillförlitligt sätt.

Övervaka temperatur, luftfuktighet, CO2 och atmosfärstryck

Den lättanvända WiFi-dataloggern testo 160 IAQ är idealisk för övervakning av luftkvaliteten inomhus. Tack vare sina interna sensorer för temperatur, luftfuktighet, CO2 och atmosfärstryck kan den mäta klimatförhållandena i varje rum. Det kan också utan svårighet utföra långtidsmätningar.

Mätdata lagras av dataloggern via ditt trådlösa nätverk (WLAN) direkt till molntjänsten Testo Cloud. Om gränsvärdena överskrids meddelas du omedelbart via e-post eller (som tillval) SMS tack vare larmfunktionen. Du kan komma åt alla mätvärden och analysfunktioner när som helst och var som helst med en internetansluten smartphone, surfplatta eller dator. 
 
Anpassningsbar och diskret

De små dimensionerna (82 x 117 x 32 mm) och den enkla konstruktionen gör att den enkelt kan placeras i vilken lokal som helst. I exempelvis museer och arkiv är det särskilt viktigt att mättekniken inte stjäl uppmärksamheten. I kombination med dekorkåpan (titta under Tillbehör), kan dataloggern anpassas för att diskret smälta in i omgivningen.
 
Helt uppkopplad med molntjänsten Testo Cloud

Molntjänsten testo 160 Cloud är hjärtat i övervakningssystemet testo 160. Du kan använda testo 160 IAQ för att lagra dina mätdata i Testo Cloud via ditt trådlösa nätverk (WLAN). Här kan du konfigurera dina WiFi-dataloggrar, ställa in larm och analysera mätdata.

För att få tillgång till Testo 160 Cloud måste du först registrera dig på www.saveris.net. Det är enkelt att installera systemet, antingen via en webbläsare eller med testo Saveris 2-appen för iOS och Android.

Beroende på vilka funktioner du behöver går det att välja mellan den kostnadsfria nivån Basic, eller den mer omfattande nivån Advanced. Du kan använda Advanced-funktionen för att t.ex. skapa upp till 10 användare per konto eller ställa in ett SMS-larm om gränsvärdena överskrids.
 
Exempel på användningsområden: allt från kontorslokaler till museer

Se till att inneklimatet ständigt och tillförlitligt övervakas även i små lokaler där många människor vistas. Den professionella WiFi-dataloggern testo 160 IAQ kan användas till exempel i skolor, kontor eller museer. I kombination med en särskild dekorkåpa (tillval) kan den också anpassas för att diskret smälta in i omgivningen.
 
Ytterligare fördelar och funktioner

Aktuella och överskridna gränsvärden och återstående batteritid visas på displayen. Färgade lysdioder indikerar luftkvaliteten med hjälp av ett trafikljussystem. Mätvärdesvisningen kan anpassas individuellt.

 

Den interna datalagringskapaciteten i WiFi-dataloggern är 40 000 mätvärden och instrumenthuset har skyddsklass IP20. Det medföljande nätaggregatet är idealiskt lämpat för att driva WiFi-dataloggern. Den kan dock också drivas med vanliga batterier. Dessa har en livstid på cirka 9 månader och kan bytas av användaren.

 

Tekniska data – testo 160 IAQ

FUKT 
Mätområde 0 ... 100 %RH
Noggrannhet ±2,0 %RH vid +25,0 °C och 20 ... 80 %RH
±3,0 %RH vid +25,0 °C och < 20% RH och > 80 %RH
± 1,0% RH hysteres
± 1,0% RH / årsavvikelse
Upplösning 0,1 %RH
ABSOLUT TRYCK  
Mätområde 600 ... 1 100 mbar
Noggrannhet ±3 mbar vid +22 °C
Upplösning 1 mbar
OMGIVANDE CO₂  
Mätområde 0 ... 5 000 ppm
Noggrannhet ±(50 ppm + 3 % av mv) vid 25 °C
Utan extern strömförsörjning:
± (100 ppm 3% av mv) vid 25 ° C
Upplösning 1 ppm
TEMPERATUR  
Mätområde -10 ... +50 °C
Noggrannhet ±0,5 °C
Upplösning 0,1 °C
ALLMÄNT  
Mått 117 x 82 x 32 mm
Drifttemperatur -10 ... +50 °C
Skyddsklass IP20
Mätintervall Beroende på Cloud-licens; Basic: 15 min ... 24 tim / Advanced: 1 min … 24 tim
Kommunikationsintervall Beroende på Cloud-licens; Basic: 15 min ... 24 tim / Advanced: 1 min … 24 tim
WLAN trådlösa LAN-standarder som stöds: IEEE 802.11 b/g/n och IEEE 802.1X; Möjliga krypteringsmetoder: WPA2 Enterprise: EAP-TLS, EAP-TTLS-TLS, EAP-TTLS-MSCHAPv2, EAP-TTLS-PSK, EAP-PEAP0-TLS, EAP-PEAP0-MSCHAPv2, EAP-PEAP0-PSK, EAP-PEAP1-TLS, EAP-PEAP1-MSCHAPv2, EAP-PEAP1-PSK, WPA Personal, WPA2 (AES), WPA (TKIP), WEP
Batteritid 9 månader vid 15 min intervall, batteritiden är beroende av signalstyrkan i det trådlösa nätverket.
Strömförsörjning 4 st. AA-batterier 1,5 V, eller med nätaggregat via USB-port
Minne 32 000 mätvärden / summan av alla kanaler
Förvaringstemperatur -20 ... +50 °C
Vikt 269 g

Tillbehör