Radonmätare R3 är uppföljaren till klassikerna R1 och R2. Nyheten i radonmätare R3 är att den förutom loggar radon även loggar temperatur, luftfuktighet och lufttryck. Det är mycket användbart eftersom det visar om mätmiljön påverkats under mätningen, av till exempel öppna fönster eller dörrar.Efter slutförd mätning kopplar du mätaren mot en PC för att visa/skriva ut de loggade mätvärdena.

R3 Radonmätare Nyhet

R3 Radonmätare  Nyhet
Pris: Offert
Artnr: R3
EAN: -
Lager: Beställningsvara

R3 Radonmätare Nyhet

OBS! Denna produkt har utgått ur sortimentet

 

Radonmätare R3 är ett mycket effektivt hjälpmedel för att identifiera problem med radon. Dessutom kan du använda radonmätare R3 för att kontrollera att utförda åtgärder i t.ex. ventilation verkligen har haft den effekt på radonhalten som önskats. Radonhalten presenteras tydligt i en graf med ett mätvärde per timme.

 

Nytt för R3:an jämfört med sina föregångare är att R3 loggar temperatur, luftfuktighet samt lufttryck. Det gör Radonmätare R3 till en mycket kompetent logger för inomhusmiljö. Temperatur, luftfuktighet och tryck kan vara intressant att logga i samband med en radonmätning eftersom det visar om mätmiljön påverkats under mätningen, av till exempel öppna fönster eller dörrar.

 

Radonmätare R3 är mycket lätt att handha, du ansluter bara instrumentet till en vanlig väggkontakt, så börjar den mäta automatiskt. Efter att ha slutfört din mätning laddar du ner mätvärderna till en PC där du får upp en graf över hur radonhalten varierat över tiden. Medelvärdet, vilket ofta är det intressanta, presenteras tydligt för den gjorda mätperioden. Vi rekommenderar minst en veckas mätning per mätplats.

 

 

Varje enskild mätare är kalibrerad hos SSI och är märkt med kalibreringsdatum och referensnummer.

 

  • Mätområde 10 till 10 000 Bq /m3
  • Minne 4 KB (4000 timmar kontinuerlig mätning)
  • Display 2 st lysdioder röd (hög) grön (låg)
  • Dataprogram till PC medföljer
  • Snabb första värdet efter 1 tim
  • Lufttryck
Teknisk DataR3
   
Mätområde 10 till 10 000 Bq /m3
Mäter Bq, fukt, temperatur och lufttryck
Minne 32 KB = 5 300 timmars mätning
Utgång RS-232
Display lysdiod
Mått 50 x 60 x 120 mm
Spänning 5 VDC